Consumenten Vergelijkers

Uw gids voor sparen tijdens de pandemie

Geld Besparen

De pandemie van het coronavirus heeft ons allemaal op verschillende manieren geraakt: van onze fysieke en mentale gezondheid tot onze loopbaan en financieel welzijn. Maar lockdowns hebben ook kansen gebracht om te sparen, waardoor we ons bestedingsgedrag moeten aanpassen en meer mogelijkheden hebben om geld opzij te zetten.

Bij Consumenten Vergelijkers geloven we in het in staat stellen van iedereen om de leiding te nemen over hun financiën. Dus als je op zoek bent naar tips om geld te besparen tijdens de lockdown, hebben we 9 handige manieren verzameld om wat geld opzij te zetten, of het nu gaat om een ​​post-lockdown-spurge of een langetermijnspaardoel.

9 tips om geld te besparen tijdens de lockdown

1. Begin met een budget

De gemakkelijkste manier om te besparen is door uw geld in de gaten te houden, en de gemakkelijkste manier om dat te doen is door een budget te maken. Noteer hiervoor uw maandinkomen en maandelijkse kosten, zowel noodzakelijke als niet-noodzakelijke zaken. Het kan zijn dat uw inkomen en uitgaven van maand tot maand verschillen, maar probeer een ruw gemiddelde te krijgen. Trek vervolgens uw uitgaven af ​​van uw inkomen om te zien wat u over heeft. Misschien is er genoeg om een ​​spaarfonds te starten, of misschien ontdek je gebieden waar je wat zou kunnen bezuinigen.

2. Verplaats wat geld naar een hoogrentende spaarrekening

Uw geld op een betaalrekening zetten is geweldig voor gemakkelijke toegang, maar het is niet ideaal om te sparen. Of u nu voor de lange of korte termijn wilt sparen, uw geld op een spaarrekening zetten waar het rente kan innen, is de beste risicovrije manier om uw spaargeld te vergroten. Als u uw geld gewoon opzij wilt zetten totdat de lockdown voorbij is, overweeg dan een flexibele spaarrekening waar u snel toegang heeft tot uw spaargeld, of stel eenvoudig automatische overschrijvingen in naar een speciale spaarrekening.

3. Zoek wat naast uw werk

Met de lockdown-maatregelen die van kracht zijn, hebben we allemaal wat extra tijd over. Als je thuis zit te wachten tot bars en restaurants open gaan, waarom zou je dan niet overwegen om een ​​bijbaantje of freelance werk op te pakken? Dit zal je niet alleen helpen sparen voor een uitspatting wanneer de lockdown eindigt, het kan je ertoe aanzetten iets te proberen wat je altijd al hebt willen proberen. Wie weet wordt het optreden van vandaag misschien wel de nieuwe baan van morgen! Lees hier meer over budgetteren voor een carrièreswitch.

4. Do-It-Yourself

Van het repareren van oude kleren tot het geven van een frisse verflaag aan de muren, lockdown heeft velen van ons de tijd gegeven om te besteden aan het leren van nieuwe vaardigheden die grote besparingen kunnen opleveren. Huishoudelijke doe-het-zelfzaken helpen je niet alleen besparen, het is ook behoorlijk krachtig als het je lukt om kapotte apparaten te repareren of langverwachte renovaties zelf uit te voeren. Wie weet ontdek je verborgen talenten!

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Meer te ontdekken

Geld Besparen
Aannemer

Uw gids voor sparen tijdens de pandemie

De pandemie van het coronavirus heeft ons allemaal op verschillende manieren geraakt: van onze fysieke en mentale gezondheid tot onze loopbaan en financieel welzijn. Maar